Alles is een overweging waard, waarover zou jij hier willen lezen
Deepak Chopra – Leven zonder grenzen

Deepak Chopra – Leven zonder grenzen

Deepak Chopra is arts en specialist op het gebied van de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeswijze. Met zijn bestsellers in de Verenigde Staten en Europa en zijn druk bezochte lezingen heeft Chopra bewezen dat hij niet alleen qua kennis op eenzame hoogte staat. Hij verstaat ook als geen ander de kunst om op een begrijpelijke manier te schrijven over de moeilijke materie van de geest/lichaamrelatie.


In Leven zonder grenzen beantwoordt Chopra de complexe vraag in hoeverre de mens zijn eigen realiteit kan vormgeven. Dat mensen ruimschoots in staat zijn zichzelf door hun denken allerlei beperkingen op te leggen is algemeen bekend. Maar er bestaan aarzelingen om de andere, positieve, kant van de medaille te onderkennen, namelijk dat we eveneens in staat zijn te Leven zonder die beperkende grenzen.


Met een uitdagende gedrevenheid beschrijft Chopra eerst de werking van de geest. Vervolgens verbindt hij diverse disciplines met elkaar, van de moderne fysica en de neurologie tot de oude Indiase religieuze tradities, en vertelt hij over zijn eigen leven en over gevallen uit zijn praktijk, om te illustreren dat het mogelijk is de beperkingen van de eigen geest te overstijgen. In het laatste deel van het boek zet hij in heldere bewoordingen uiteen waarom de kracht van het bewustzijn grenzeloos is.

Deze tekst staat op de achterzijde van het boek. Ook dit boek is om van te smullen. Ik heb het dan ook, gewoon omdat het je zo thuis laat komen, wel drie keer gelezen. Dat had ook zijn voordelen omdat het soms lijkt dat je het goed begrepen hebt maar waarvan later blijkt dat het boek je nog veel meer te bieden had. Het heeft mij laten weten hoe duidelijk het is dat een ieder daadwerkelijk een eigen werkelijkheid creëert, elke dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *