Alles is een overweging waard, waarover zou jij hier willen lezen
Ik volg de natuur

Ik volg de natuur

In een aflevering van Discovery Channel vele jaren geleden werd er door wetenschappers uitgelegd dat de natuur zich altijd zal herstellen naar de eigen natuurlijke beweging, terug zal keren naar een absolute balans. Van de Discoveryaflevering leerde ik, dat hoe goed je je best ook doet, de natuur (waar jij natuurlijk ook onder valt) trouw blijft aan zijn natuurlijke beweging. Uiteraard kan jij in jouw persoonlijke leven een verschil proberen te maken door de omgeving te manipuleren of, vriendelijker gezegd, dingen te doen die van invloed zijn op alles wat jouw omgeving aangaat. Uiteindelijk zal de natuur in alle wijsheid terug in balans komen.

Het hebben van activiteiten, al was het maar het zorgen voor eten, is op zich ook een onderdeel van de natuurlijke beweging van de natuur. Er zijn ook persoonlijke activiteiten waarvan je hoopt dat ze een verschil zullen maken. Als die niet tot de gewenste resultaten leiden en je niet goed weet wat verder te doen, is het vertrouwen op de natuur met haar beweging misschien wel het beste wat je kunt doen. Dat zal niet altijd zo makkelijk zijn voor ons mensen met een eigen wil en ambitie.

Er wordt gezegd dat niets toevallig is. En vanuit de beredenering dat de natuur zijn loop heeft, is werkelijk niets toevallig. Als je de natuur zou willen volgen, ook al is dat nog zo persoonlijk, ga je je misschien afvragen of de natuur wel goed voor jou gaat zorgen? Die vraag heb ik voor mijzelf met een volmondig ja beantwoord. De raffinesse waarmee de natuur in haar voortbestaan voorziet, zou ik, met mijn in verhouding onbeduidende persoonlijkheid, niet kunnen evenaren. Je zou dan nog kunnen opperen: wat is goed? Na de discussie blijft op de lange duur de zekerheid over, dat de natuur zijn gang gaat en dat jij daartoe behoort. En het zal erop lijken dat diezelfde natuur precies weet wat goed voor je is en je nooit ontrouw zal zijn.

Ik vertrouw er op dat er steeds datgene in mijn leven komt wat bij me past en in harmonie is met mijn omgeving. Dat geldt voor de natuur en dus ook voor mij. Ik wil je uitnodigen het ook uit te proberen. Misschien wil je hier op deze blogsite jouw ervaringen delen, je bent van harte welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *