Alles is een overweging waard, waarover zou jij hier willen lezen
Aards leven

Aards leven

Het leven is een lang pad van gewaarworden en bewustzijn. Vanuit welk bewustzijn je ook vertrekt of waar je uiteindelijk in eindigt, in jouw leven op aarde gaat het om; ‘er eenvoudigweg te zijn ‘. Om van dualiteit bewust te worden en er een weg in te vinden, beide delen van de dualiteit toe te laten, te integreren in jouw ervaringen. Dan worden belevenissen in het leven steeds meer een blijk van de eenheid waaruit alles is ontstaan. Leven op een wereld van dualiteit geeft weinig voldoening als je al wat je meemaakt niet kunt delen.  Het met elkaar zien, horen, voelen, ruiken, gewaarworden van het leven, kan je elk moment tot verrukking brengen. Jezelf terug te zien, horen, voelen en begrijpen in de verhalen van de ander. Jij bent die ander, wij zijn elkaar, komend vanuit één bron, die je naar believen God kunt noemen. En als je dat bent gaan ervaren is dat gekomen omdat je het moment nu werkelijk hebt bereikt.

Leven in en vanuit het verleden laat je blind zijn voor het heden. In de toekomst leven is als het blijven kijken door een verrekijker en laat je daar waar je nu leeft nooit zien. Het is een ware uitdaging om in het hier en nu te leven. Je niet steeds in een toestand van dagdromen te bevinden, afgeleid van het leven dat je raken kan. Het nemen van verantwoording voor jouw leven, niet afwachten dat iemand, of iets anders, voor jou beslissingen gaat nemen. Opgelegde keuzes waar je je dan maar in voegt omdat een eigen keuze te veel vragen te beantwoorden geeft.

Als we elkaar echt aankijken in het moment nu, vanuit het leven waar we waarachtig en zelf in staan, maakt dat we liefde zien, maakt dat we de bron zien vanwaar we gekomen zijn. En wie heeft het niet gezien toen je bij het ‘kraamschudden’ naar de baby ging kijken. En hoe fijn was het niet toen je nog hand in hand met opa of oma een moment van de dag mocht genieten. In het moment nu! Zonder de eeuwige strijd die door een ieder gevoerd wordt de dualiteit te leven. Alsof het leven een wedstrijd is die gewonnen dient te worden. Hebben we wat te verdienen, hebben we wat goed maken? Naar mijn idee hebben we alleen maar te leven en in de dualiteit het aardse leven te ervaren waardoor we bewust worden van de veelvoud waarin de eenheid zich kan opdelen.

Het zijn voor sommigen misschien grote woorden, misschien verwerpelijk als grootheid, waanzin of een vlucht voor het dogmatische. En toch, het is werkelijk zo eenvoudig als ik het beschrijf. De handeling is dat werkelijk, echt eenvoudig. Maar eer het ego jou de kans geeft het te gaan ervaren is er veel tijd verstreken. Als je sterk bent en volhoudt jouw pad te volgen zal alles wat je dagelijks ziet en meemaakt, je niet weerhouden van binnen te ontwaken en langs de ego’s van mensen de ware bron van liefde te zien waarin jij je kunt spiegelen.

Een prachtig gereedschap is het ‘vergeven’, vergeven dat een ander anders is dan jij en dat het goed is dat er verschillen bestaan; uiteindelijk de basis van dualiteit, dus de basis van leven hier op aarde. Eigenlijk vergeven dat jij iemand bent die er moeite mee heeft dat de ander niet zoals jij is en dus jou niet de geruststelling geeft dat we gelijk zijn en dat jij goed bent zoals je bent. We mogen dan weliswaar van buiten anders zijn en anders handelen maar we zijn wezenlijk gelijkwaardig door de basis van waaruit we geschapen zijn. Weet dat naarmate je meer en meer je in het moment nu komt te leven (met de liefde voor ogen die je in de mensen om je heen ziet) je ook meer alleen komt te staan. In de dualiteit wordt je tot elkaar aangetrokken en als jij van de dualiteit steeds minder blijk geeft wordt je de vertaling en de verwondering van de mens die dit niet of nog niet heeft durven bereiken. Het is een hard gelag te ontdekken dat je je geestelijk weet te ontwikkelen en als ‘beloning’ er verantwoording voor terug krijgt. Je zult het moedig en vaak in eenzaamheid moeten dragen. Het komt door het ontbreken van de spiegeling die jij de ander niet meer kunt tonen. Je hebt je weten te onderscheiden, jij wordt een uitzondering op de regel. En dan zal je eerst ongerust om je heen zien en halsreikend uitkijken naar de medemens die nog duidelijk kan maken dat het oké is met jou. Je zult dat steeds meer over jezelf moeten gaan zeggen, of eigenlijk je openstellen en voelen dat het ervaren en delen van de eenheid je ‘verlicht’ en je er van ontlast de zwaarte, de dualiteit te dragen.

Er zal geen behoefte meer zijn te geloven, je zult weten, of weten dat je het niet weet en dat alles wat tussen beide is aangenomen kan worden. Je zult zien dat de waarheid valt of staat bij hoe jij jouw leven keer op keer en elke dag weer schept. Jij laat jouw leven onder jouw handen ontstaan en dat zal je ook zo ervaren. Niet geloven, je zult het weten! De kwantum theorie vertelt erover dat alles in potentie op jou ‘ligt te wachten’ om geschapen te worden. Je hebt er entanglement = verbinding voor nodig met het te scheppen object of gebeurtenis. Verbinden met dat wat bij je past maakt dat je het als een magneet aantrekt en je het als schepping om je heen gaat ervaren. Het is niet de wereld om je heen die jij scheppen kunt het is dat wat jij als jouw leven ervaart wat je zelf schept. Verbind je met liefde en vertrouwen en het zal bij geduld en voortduring zich aan jou openbaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *